Mød stifteren af The Guesthouse

{

The Guesthouse ønsker med slow living at minde personer om deres værdisæt i livet, hvad end de måtte være, så de kan træffe deres beslutninger bevidst – for deres egen og omgivelsernes skyld.

The Guesthouse blev etableret i 2022 af Hayel Celik-Graversen.

Hayel The Guesthouse

The Guesthouse – A Slow Living, Vacation Rental & Remote Work Life concept

En alt i én løsning skabt til at inspirere andre til at leve en mere bevidst livsstil og inspirere til, at vi vælger at tage ejerskab og beslutninger om vores livs mest grundlæggende vilkår selv. Vi skal ansvarsfuldt og selvkærligt gør det muligt for os selv at nyde livet mere. Ikke hurtigere, men bedre. Det er hele essensen af frihed: selv at kunne vælge, i hvilket omfang vi skal være til for nogen eller. Dette er hele fleksibilitets-ideologien bag The Guesthouse konceptet.

The Guesthouse-konceptet er et holistisk udlejningskoncept, der tager afsæt i Hayels (eget privatinvesterede) sommerhus i den nordsjællandske kyst for at inspirere til en bæredygtig fremtid for mennesker, da hun i foråret 2022 fik en idé til løsning af et behov, som hun selv havde haft i hele sit voksne liv og i karrieren.

At føle sig hjemme væk fra hjemmet, mens man bliver inspireret til at handle og træffe beslutninger ud fra bevidste valg til det, som man ønsker sig mest i livet. Hvad enten det drejer sig om at genoplade sin fysiske og mentale energi og være i sit eget selskab; have fokus på nærvær med familie og venner, eller arbejde ’remote’ (væk fra ens sædvanlige arbejdssted) i naturrige rammer med frisk luft, eller invitere sit netværk eller samarbejdspartnere væk fra kedelige mødelokaler til nogle friere og hyggeligere rammer, hvor man møder hinanden i den mest autentiske form. Mest af alt drejer det sig om et ønske om at skabe friheden og rammerne til, at alle selv kan vælge, hvad der fungerer bedst for dem og for, at de trives godt og kan mærke efter, designe og udleve deres drømme.

{

The Guesthouse ønsker med slow living at minde personer om deres værdisæt i livet, uanset hvad end de måtte være og træffe deres bevidste beslutninger herudfra – for deres egen og deres omgivelsers skyld.

Livet kan være for kort til ikke at have sæt værdier, sågar et hierarki af værdier, der tydeliggør behovet for ens fornuftige prioritering af vores handlinger og valg i enhver tænkelig sammenhæng. Dette er bevidst livsførelse, og slow living omfavner og inspirerer til.

Hayel begyndte at udforske begrebet slow living efter at have oplevet en hastigt voksende tendens i Danmark og resten af verden. Der blev skrevet spalte op og spalte ned omkring mistrivsel i arbejdsmarkedet med øget stress og mentale ubalancer, der påvirkede folks karrierer, familieliv og personlige helbred ikke mindst. Dette ræsonnerede ikke med den øgede opmærksomhed og ny forskning om emner som trivsel,  frihed og fleksibilitet, som var kommet på dagsordenen hos flere arbejdspladser, uafhængigt af brancher, særligt som følge af den globale opvågnen, efter at pandemien havde spredt sig i hele verden. 

Pludselig blev vores sundhed og helbred en foretrukken topprioritet, og vi kunne forbinde vores livs vaner med vores overordnede sundhedsmæssige tilstand. Hér opstod der hos Hayel et brændende ønske om at gøre andre opmærksomme på, at man kan justere i disse vaner og adfærdsmønstre, selvom det måske betyder, at man gør og tænker tingene markant anderledes, end hvad normalen var førhen. Hayel gik løsningsorienteret og holistisk til værks og satte sig for at komme med et bud på en ny trend.

En trend der skulle indføre en filosofi om at tænke ansvarlighed og bæredygtighed ind i vores livs- og karrierevalg, for derigennem at forbedre vores mentale sundhed, psykologiske tryghed og økonomiske sikkerhed. Det skulle samtidig give folk følelsen af at tage ansvar for deres eget velbefindende og balancere dette med kravene i et arbejdsliv. I den rækkefølge.

Selv havde Hayel personligt oplevet konsekvenserne af udbrændthed som følge af at have kørt 180 km/timen som en ambitiøs ung kvinde og senere familiemenneske, der satte meget høje parametre for sig selv i troen om, at det gav hende det gode liv. Det gjorde det også til en vis grad, men hun var ikke uovervindelig. Hun blev også udfordret på den manglende balance mellem arbejdsliv- og privatliv ligesom som alle andre.

Dette blev begyndelsen på at løsrive sig fra et udefra kommende paradigme om, at sådan gjorde man, når man var ansvarlig voksen, eller sådan gør man som kvinde. Hun havde brug for at lægge hele sit liv og ubevidste vaner om mere end én gang. På et tidspunkt måtte hun, efter at hendes familie i en årrække havde håndteret livskritisk sygdom, starte helt forfra med den bevidste livsførelse. Det gik på at mærke efter hvad der tjente hende bedst, og hvad der ikke gjorde, og dernæst ændre de forhold omkring sig selv og omgivelserne, der ikke tjente noget formål. Den opdagelse, selvbevidsthed og personlige vækstrejse, der kommer fra en sådan oplevelse, styrker ethvert menneske på et mentalt og følelsesmæssigt plan, og ens nye klarsyn bliver ikke til at forhandle med. 

Fortsættes nedenfor …

Baggrund

Hayel har arbejdet mange år med jura i internationale kontekster, og hendes CV og karriere- og studievalg vidner om en bred  erfaring og personlig udvikling

Hayel gik videre med idéen om at inspirere andre til at blive nysgerrig på en udvikling, som hun havde oplevet, havde gavnet hendes liv, og balancen mellem arbejde og privatliv. Hun følte sig ansvarlig for at forsøge at rette op på, hvad der syntes at være en systematisk opbygget tendens ved selv at undersøge emnerne; fleksibelt arbejdsliv, holistisk sundhed, følelsesmæssig og fysisk velvære, gæstfrihed, deleøkonomi og vigtigst af alt; lighed, ligestilling, inklusion og mangfoldighed. Det er emner, der stadig er på hendes egen liste af værdier, som hun vægter højt som person.

At leve bevidst ud fra slow living fik hende til at blive solo-selvstændig juridisk rådgiver tilbage i februar 2020. Dermed kunne hun arbejde fleksibelt og få tid til andre vigtige aspekter af hendes liv, hvilket udmøntede sig i fornyet arbejdsglæde.

Hendes nye forståelse af succes i livet gjorde livet mere meningsfuldt, mere enkelt og simplere. Ved at prioritere sin tid via principperne bag Slow Living fik hun plads til at kunne forske, undervise, lære, læse og dele viden og fællesskaber med andre.

Alt i alt har resultatet af Slow Living betydet, at Hayel udover at være en betroet rådgiver, har muliggjort et skridt i sin karriere  for self-empowerment, er fortaler for kvindeligt iværksætteri, mangfoldighed og ligestilling og frihedsrettigheder.

Ud over at drive to forbundne virksomheder, LEGAL MASTER ADVISOR og The Guesthouse, er Hayel passioneret omkring interiør og håber at inspirere andre til at skabe hjem og arbejdsmiljøer, der understøtter slow living, og som i det væsentlige støtter andre til at træffe deres egne bevidste beslutninger.

Hayel elsker også at lave mad og være vært for venner og familie og bruger hver højtid på til at invitere dem op i The Guesthouse for at dele oplevelsen.

{

For mig har slow living betydet, at jeg ikke behøver en skarp opdeling af privattid og arbejdstid, men at jeg kan tilpasse min dag efter mine og min families vigtigste behov.

Resultatet er ikke til at tage fejl af: Jeg er lykkelig og taknemlig for hver dag; i balance med mine værdier; og jeg inspirerer og tiltrækker ligesindede, der oplever mig som nærværende og indsigtsfuld. Det gør mig skarpere og giver mig et godt arbejdsflow og øget koncentrationsevne.

– Hayel Celik-Graversen

Hayel fortæller om The Guesthouse’s begyndelse: 

Med The Guesthouse er drømmen om at have en base, hvor jeg både kan arbejde og slappe af blevet til en realitet, som jeg efter de bedste deleøkonomiske principper ønsker at andre også skal opleve glæden ved.

Da jeg selv tog de første hjemmearbejdsdage i The Guesthouse omgivet af naturens rolige lyde, fik jeg mulighed for at tage arbejdsdagen mere afslappet og samtidig gøre den længere, men med plads til berigende pauser undervejs. Jeg fik bevæget mig mere sammenlignet med en normal arbejdsdag og lagde faste pauser i kalenderen i form af bl.a. en gåtur eller en løbetur ned til stranden for en opfriskende dukkert.

Hér gik det op for mig, at jeg muligvis havde skabt opskriften på et lykkeligt arbejdsliv, hvor man selv bestemmer, hvordan og hvor man arbejder bedst. 

Det blev starten på en rejse af research om arbejdsrelateret mistrivsel og studier omkring well-being, som udmøntede sig i et nyt koncept. Et koncept der både skulle være anvendeligt for kvinder som mænd, unge som gamle, arbejdstagere såvel som forskere og studerende. Samtidig skulle det skabe rum for dem, der har gavn af at komme tæt på naturen, hvis de har oplevet at være udbrændt af stress eller befinder sig midt i en skillevej eller blot ønsker at have en getaway, læse- eller skriveferie i lækre omgivelser.

Alt dette er noget, som jeg selv kan relatere til, og som jeg ville ønske var et tilbud, der fandtes dengang jeg havde mest brug for det.

Det er langt fra alle, der forbinder det at booke sig ind på et retreat-sted eller hotelophold med at arbejde, men det kan man ifølge The Guesthouse-konceptet. Om det er for at kunne tage en tiltrængt pause fra kontoret; fornemme roen i de grønne omgivelser og nær kysten eller bare sove igennem for en nat, hvis man er træt og overvældet forælder.

Førhen så jeg i hverdagens travlhed frem til aftener og weekender, hvor jeg fx havde planlagt at dyrke min sport, være sammen med familie og venner, eller nyde mit hjem. Alt for ofte blev de ting dog rykket rundt eller udsat til en uoverskuelig fremtid, da timerne efter arbejdstid ofte blev overtaget af arbejdsopgaver, som jeg ikke havde kunnet sige fra overfor i ugens løb.

Jeg troede på, at jeg skulle tage imod flere arbejdsudfordringer og mere ansvar i forsøget på at ”opspare” noget fleksibilitet den anden vej overfor mine arbejdsgivere. Jeg vidste godt som forælder, at der ville opstå behov for barn syge-dage og andet små-børns-familie-relaterbart før eller siden og ønskede ikke, at det skulle ”gå ud over min performance” på karrierefronten.

Sådan fortsatte den onde cirkel af følelsesmæssig utilstrækkelighed overfor min familie, stress i krop og sind og udbrændthed, der gjorde mig syg og mere udsat for sygdomme, usunde relationer og adfærdsmønstre. Det slog mig, at dette var ikke måden, som jeg ønskede at fortsætte med at leve livet på og tog en bevidst beslutning.

Jeg ville selv definere grænserne for, hvad arbejdslivet skulle have af indflydelse på mit liv som familiemenneske og livs- og sportsnyder – og samtidig have lov til at forblive ambitiøs og dygtiggøre mig inden for det juridiske felt.

I dag tager jeg de fleste af mine hjemmearbejdsdage oppe i The Guesthouse. Jeg kan samle de komplekse arbejdsopgaver, der kræver et højere koncentrationsniveau og give mig selv komplet arbejdsro og overnatte i The Guesthouse nogle gange én nat andre gange flere dage i træk og afslutte, hvad jeg havde sat mig for.

I The Guesthouse tager jeg pauser, der involverer naturen, løbe- og gåture, eller en dukkert i havet. Jeg kan sidde med fokus kun på opgaven fra morgen til sovetid uden afbrydelser fra andre på kontoret og uden at have dårlig samvittighed over at skulle være noget for familien eller andre i løbet af dagen. Dette belønnes med fleksibilitet den anden vej, således at jeg kan tillade at give mig selv friheden til at være der for familien på tidspunkter, hvor man normalt går på arbejde.

Det er en øjenåbner af den helt store slags at kunne balancere de forskellige behov og forventninger og gør mig ovenud glad og tilfreds med tilværelsen. Jeg er samtidig klar over, at ikke alle mennesker lever af at sælge deres viden og kan arbejde remote. Til dem appellerer jeg til, at man bruger The Guesthouse til ferie- eller weekend ophold eller deltager i events og talks, der finder sted i The Guesthouse for at få indsigt i Slow Living livsstilen.

Det ville gøre mig så glad at have gjort en forskel for andre og gøre verden en lille smule bedre.