SLOW LIVING

Min største inspirationskilde til Slow Living i Danmark har været den anmelderroste forfatter og foredragsholder Ole Ditlev Nielsen, som har skrevet flere bøger og afholdt flere kurser om det langsomme liv og på baggrund heraf skabt et fænomenalt univers kaldet 20Skridt, som handler om at lære at leve det enkle, langsomme og meningsfulde liv.

Jeg har siden mit møde med Ole Ditlev Nielsen brugt en del tid på at dykke ned i filosofien bag Slow Living, og jeg er blevet en del af hans Slow Club, som er en fantastisk online-platform med undervisning og tips til, hvordan du kan starte med at leve slow.  www.20Skridt.dk har masser at tilbyde, så vi kan blive klogere på os selv og tilværelsen – og stille os selv de vigtige spørgsmål, når vi får mulighed for at standse op og tage pulsen på, hvordan går det egentlig og hvordan har vi det med os selv og vores valg og omgivelser på arbejdspladsen og i vores private relationer.

Jeg kommer til løbende at dele inspiration fra Ole Ditlev Nielsens bøger, som du kan købe fra hans webshop eller du kan også starte med at tilmelde dig hans søndagsskriv. God læselyst!

Hvordan kan du starte med at leve slow?

 

1. Gå eller løb en tur udenfor hver dag og smil til dem, som du passerer. Positivitet spreder glæde hos andre og i sindet.

2. Gør det til en vane at lave mad eller bage helt fra bunden med sunde, næringsrige råvarer og sæt pris på dine hænders indsats.

3. Prøv at dyrke dine egne urter eller grøntsager i vindueskarmen eller på altanen, eller gå i haven og skab din drømmehave lidt efter lidt med plads til åndehuller.

4. Stop dit overforbrug – kast ikke penge efter noget, der essentielt ikke gør dig glad indeni.

5. Prioritér din egen trivsel, sundhed og livsglæde først uanset omstændighederne omkring dig – livet forandrer sig alligevel på godt og ondt, uanset om du ofrer din sparsomme tid og manglende energi.

6. Luk andre mennesker ind og lad glædesløse relationer høre fortiden til – connect fx med dit lokale community, bliv frivillig og mød nye mennesker uden for din sædvanlige omgangskreds. Opsøg evt. forskellige træningscentre, tag en hel arbejdsdag eller fyraftens cortado i ny og næ på kaffebaren, tag ud af byen nogle weekender, tilmeld dig et aftenkursus og lær noget nyt. Måske du støder på nogen, som du har flere fælles interesser med.

7. Ryd op i dit liv – bortskaf eller donér unødige ting, der optager plads i din base, fx i dit hjem, din taske, din garderobe, dit køkken, kælderen etc. – du vil blive overrasket, hvor lidt man kan klare sig med og opdage, hvor befriet dine tanker bliver fra at holde fast i ting, der ikke giver daglig glæde. Simplicitet, ro og overblik venter dig.

Haven og terrassen
Haven i The Guesthouse
Haven i The Guesthouse