Almindelige misforståelser om slow living

Mar 30, 2023 | The Guesthouse Journal

Almindelige misforståelser om slow living

Slow living-bevægelsen ryster de negative konnotationer af ordet ‘langsom’, som nogle måske sammenligner med træg, doven eller uproduktiv.

Slow living fortaleren Carl Honoré nævner ofte sondringen mellem ‘good slow’ og ‘bad slow’. 

Forskellen er, at ‘god langsom’ handler om bevidst at bremse for at gøre ting med den rigtige hastighed for at opnå et bedre resultat, mens ‘dårlig langsom’ kan være noget ude af vores hænder, såsom en lang kø eller trafikprop. På bagsiden er der også ‘god hurtig’ og ‘dårlig hurtig’. Hastighed kan være spændende og spændende under de rigtige omstændigheder, men at skynde sig gennem livet, blot at skimme overfladen, er det modsatte.

En af de største misforståelser om slow living-bevægelsen er derfor, at den foreslår, at vi gør alt i et langsomt gear og bevæger os i sneglefart. Men faktisk handler det simpelthen om at sætte farten ned for at slukke for den tilstand af autopilot, vi ofte befinder os i. Dette giver os sindsro til at prioritere, hvad der er vigtigt, og tildele den rigtige mængde tid til hver opgave eller aktivitet.

Strand

Andre almindelige misforståelser omfatter:

Slow living livsstilen er ikke kun for dem, der bor idyllisk på landet.

Den langsomme livsstil er en tankegang for alle, uanset om dit hjem er i en travl hovedstad eller en lille landsby.
Slow living er ikke i modstrid med at være vellykket eller produktiv. Det handler snarere om at leve op til din egen idé om succes og prioritere, hvad der er vigtigst for dig.

Slow living betyder ikke at blive teknologifri. Det betyder at sikre, at teknologien tjener os, ikke distraherer os, og anerkender behovet for at begrænse skærmtid i den digitale tidsalder.

Og endelig er slow living ikke en hurtig løsning, det er et tankegangsskift, der tager tid og vil konstant vil være i forandring, da det, der betyder mest for dig, ændrer sig.

Som Brooke McAlary skriver i sin bog SLOW:

“Dette er ikke et løb med en start- og målstreg. Dette er langsomt, ufuldkomment, bevidst og udviklende.”