Historien om den langsomme bevægelse

Mar 23, 2023 | The Guesthouse Journal

Sådan begyndte bevægelsen…

Slow living er en del af den bredere langsomme bevægelse, der begyndte i 1980’erne i Italien. Stillet over for åbningen af en McDonald’s i hjertet af Rom dannede Carlo Petrini og en gruppe aktivister Slow Food, en bevægelse, der forsvarer regionale madtraditioner. Slow Food-bevægelsen har nu tilhængere i over 150 lande og fortsætter med at beskytte gastronomiske traditioner, fremme fair løn til producenter, tilskynde til nydelse af mad af god kvalitet og engagere sig i aktiviteter omkring bæredygtighed.

Carl Honoré, en af de mest kendte forfattere og talere om den langsomme bevægelse, hjalp med at bringe begrebet slow living ind i mainstream i 2004 med udgivelsen af sin bog ”In Praise of Slowness”. Honoré undersøger, hvordan Slow Food udløste en bredere slow living-bevægelse, hvor ‘slow’ nu anvendes på andre områder af livet, som har oplevet enorm acceleration, herunder arbejde, forældreskab og fritid.

Siden bogens udgivelse er den hastighed, som vi lever med, kun fortsat med at stige, men det samme er bevidstheden om slow living-bevægelsen. I dag findes der heldigvis mange begreber, der deler samme filosofi som slow rejser, slow mode, slow  fitness, slow havearbejde, slow interiør, slow design, slow tænkning,  slow nyheder og slow arbejdsliv – alle eksempler på yderligere udløbere af slow living-bevægelsen. 

Flere og flere mennesker erkender, at hurtigere ikke altid er bedre.

Strand