Læs hvad stifter Hayel har ændret i arbejdssammenhæng pga. den bevidste livsførelse

Mar 29, 2023 | The Guesthouse Journal

The Guesthouse’s stifter Hayel fortæller hvad hun har lært, og nu gør anderledes i arbejdssammenhænge pga. den bevidste livsførelse:

 

1. Jeg laver ikke gratis arbejde for nogen i håbet om, at de vil vende tilbage med et større samarbejde eller henvise andre i min retning.

2. Jeg lover ikke nogen, at arbejdet er færdigt til en bestemt frist, inden jeg har det fulde overblik og informationer, som jeg skal bruge for at løse opgaven. Jeg aftaler fx, at jeg giver besked i god tid, hvis ikke jeg kan levere og afstemmer med mine interessenter.

3. Siger nej tak til opgaver, der klart ligger uden for mine kerneydelser eller kompetencer, da det er enormt ressourcespild at bruge sine kræfter på noget, der vil tage ekstra lang tid at lave og som højst sandsynligt vil betyde merarbejde. Det er noget andet, hvis jeg går efter at lære et nyt område at kende – så er jeg bevidst omkring dette formål og afsætter tiden af til det inden for normal arbejdstid eller planlægger det efter, at det er nøjsomt afstemt med hjemmefronten.

4. Jeg holder effektive møder – BetterMeetings.dk har ændret mit liv i den forstand, at jeg stiller krav om, hvordan alle mødedeltagere er bevidste om formålet med mødet, dagsorden, beslutninger og opfølgning og sætter oftest møder til højst at vare 45 minutter for ikke at spilde andres tid. Ugentlige briefings varer ikke længere end 10-15 min. og kan klares på en walk-talk. Særligt vigtige møder kan naturligvis tage længere tid, men da vil der være en nøje planlagt dagsorden og stilles krav til ordstyreren.

5. I perioder, hvor jeg har særligt travlt, indstiller jeg et autosvar i mailen, der svarer afsenderen med beskeden om, at jeg har modtaget mailen og vender tilbage inden for kort tid, og at jeg kan kontaktes på telefon eller SMS, hvis det er akut eller kræver en konkret tilbagevenden inden for 24 timer. Det giver en øjeblikkelig forventningsafstemning for afsenderen og tid for mig til selv at sortere i hasteopgaver og ting, der evt. vil kun kunne løses over flere dage eller henover en længere periode.

6. Jeg har notifikationer slået fra på min mobiltelefon og har ikke E-boks app’en installeret på min mobiltelefon af den simple årsag, at jeg ikke i forbifarten ønsker at tage stilling til væsentlige beskeder eller frister uden at kunne notere disse i sagerne, give andre besked eller ajour-føre kalenderen på min bærbar computer.

7. Jeg går mindre op i at have et bestemt work-wear look eller formelt arbejds-outfit, når jeg arbejder – af den simple årsag, at jeg ikke ser værdien i at bruge tid og penge på at fylde garderoben med tøj, som jeg ikke har det komfortabelt i hver evig eneste dag og har i desuden intet imod at vise frem, hvordan jeg personligt foretrækker at gå klædt.

8. Jeg foretrækker at møde folk personligt i inde eller udvendige fysiske rammer og yder fleksibilitet ift. tid og sted, så det bliver mindre formelt for det første, og særligt fordi jeg ikke får det samme udbytte eller kan give den samme betroede tryghed bag en computerskærm. Det menneskelige møde kan noget helt særligt for begge parter.

9. Jeg undgår myldretid i trafikken eller offentlige transport om morgenen og starter tit pc’en op hjemme eller fra den lokale kaffebar, eller prioriterer mine mails og afstemmer kalenderen på mobilen, mens jeg får en god morgenkaffe stund efter, at børnene er sendt ud af huset.

10. Jeg efterlader hjemmet i den stand, som jeg ønsker at komme hjem til efter en endt arbejdsdag, så jeg kan slappe af og lade dagen gå sin gang, når jeg har fri. Dvs. jeg redder altid sengen, lufter ud, sikrer der ikke er noget tøj eller dyner, der ligger og flyder i hjemmet, trækker gardinerne fra og pakker min makeuppung væk, giver planterne vand og rydder morgenbordet. Jeg oplever en kæmpe frihed ved at kunne slappe af, når jeg er sammen med min familie derhjemme eller uden frygt kunne tage imod uventede gæster og vil gerne give værdien heraf videre til mine børn i deres senere arbejdslivsvaner.

11. Jeg gør brug af teknologi alt, hvad jeg kan for at gøre livet enklere for mig selv og for nemmere at sætte handling bag en tanke eller idé, der ellers godt kan hobe sig op i min indre to-do liste for alt, hvad jeg er ansvarlig for eller lever for – her gælder også fritid og feriefornøjelser. Det gør hverdagen mere smidig, og kommunikationen lettere, når man har sendt nogen eller skrevet noget ned på forhånd.

12. Jeg begrænser min skærmtid ved ikke at scrolle på mobiltelefonen i mine pauser i arbejdstiden og har altid mobiltelefonen på lydløs + vibration og bruger flittigt ”Kan jeg ringe senere?” svarfunktionen, hvis jeg ikke er mobiltelefon-taleparat pga. fokus på igangværende opgaver eller blot ønsker at være nærværende i samværet med andre.