Slow Living materiale: podcasts, bøger, TED Talks og mere

Mar 30, 2023 | The Guesthouse Journal

Slow Living materiale: podcasts, bøger, TED Talks og mere

Der er en række slow living podcast-episoder, TED Talks, bøger og højttalere, der er værd at udforske for at fortsætte med at lære om fordelene ved at bremse.

 

Inspiration fra Carl Honoré

Carl Honoré er en førende stemme på den langsomme bevægelse og et af de bedste navne at opsøge, når man udforsker mere om historien og begrebet at bremse. Huffington Post kaldte Honoré “den uofficielle gudfar til et voksende kulturelt skift mod at bremse”, og hans populære TED Talk har nu over 3,2 millioner visninger. Carl Honorés langsomme livsrejse begyndte, da han konstaterede, at han skyndte sig igennem sin søns godnatbøger og fangede sig selv i at beundre en, der lovede et minuts godnathistorier. Dette var det wake-up call, han havde brug for for at sætte bremserne på. Honoré forklarer missionen fra sin meget berømte bog, In Praise of Slowness, som “det, jeg virkelig ønsker, er, at læserne forstår den meget modkulturelle idé om, at den bedste måde at overleve og trives i den hurtige moderne verden ikke er at fremskynde, men at bremse.”
“Den store fordel ved at sætte farten ned er at genvinde tid og ro til at skabe meningsfulde forbindelser – med mennesker, med kultur, med arbejde, med naturen, med vores egne kroppe og sind”

Carl Honoré, In Praise of Slowness: Challenging the Cult of Speed

 

Inspiration fra Brooke McAlary

Brooke McAlary er forfatter og vært for den populære podcast The Slow Home. Efter at have lidt af alvorlig postnatal depression begyndte McAlary sin overgang til en langsommere, mere enkel måde at leve på i 2011.

“Langsom livsstil giver mulighed for at træde et skridt tilbage, være opmærksom og stille spørgsmålstegn ved de måder, vi bruger teknologi på, for at kalibrere vores forhold til den konstant tændte, indloggede verden.”

Brooke McAlary, SLOW

 

1. SLOW (bog) – af Brooke McAlary
2. The Slow Home (podcast series)
3. Slow Club – af Ole Ditlev Jensen (20 Skridt)

 

Andre kilder til slow living inspiration

STILL: The Slow Home – Natalie Walton (book)
Seeking Slow – Melanie Barnes (book)
The Kinfolk Home – Nathan Williams (book)
The unforeseen consequences of a fast-paced world – Kathryn Bouskill (TED Talk)
Zen Habits – Leo Babauta (website)
Tortoise (slow news website)

 

Mens ovenstående navne er populære forfattere og kommentatorer om slow living, er de langt fra de eneste kilder til inspiration og viden om den langsomme bevægelse.